sobota 8. ledna 2011

ScareKat™ je tu!

Americký farmaceutický behemot Pfizer uvedl včera o půlnoci po extenzivním testování na trh nový medikament s podivným názvem ScareKat, který podle různých předpovědí svým společenským dopadem předčí i "modrou pilulku", Viagru. Davy mužů nejrůznějšího věku, stavu a postavení se celou noc tlačily před lékárnami na promrzlém Manhattanu, a podle očitých svědků došlo na pěsti, a dokonce i na pláč.

ScareKat má takovou publicitu, že zřejmě není třeba ho nikomu představovat, přesto pro pořádek stručně shrnu: jde o kompozitní medikament, který komplexním působením jak na hormony testosteronové rodiny, tak izolací benzenových a lipidových jader jistých typů endorfinů způsobuje, že muž přestává na určitou dobu subjektivně pociťovat naléhání libida. ScareKat je dostupný bez předpisu, cena za balení 8 tabletek je 12 USD.

Mick Jagger, hlavní tvář světové kampaně Pfizeru, v emotivním videu na YouTube pateticky prohlašuje: "Díky ScareKatu budu moci umřít klidný." V následné prezentaci, plné korporátně vyhlížejících grafů a podložené katastrofickou hudbou, sugestivně vyčísluje konkrétní dopady neovladatelného pohlavního pudu na svou finanční bilanci. Procesí rozvedených manželek a luxusních milenek dokázalo ukrojit pořádný kus i z majetku bohatého lakomce, jako je Jagger.

Ne každý je ovšem ochoten odhalovat své soukromí (či co z něj ještě zbylo) jako Sir Mick. "Známý hollywoodský milovník, který si nepřál být jmenován", řekl:

"Můj život byl k zblití. Mé přirození bylo jako samoobslužný automat, navíc přitahující zpravidla ty nejagresivnější individua opačného pohlaví. Od doby, co beru ScareKat se znova cítím jako svobodný člověk, a dokonce jsem byl schopen vysadit kokain bez nejmenšího krocana. Sedávám u řeky za domem, sleduju celé hodiny rákosí, jak se klátí ve větru a cítím se šťastný."

Pfizer ovšem nemarketuje ScareKat pouze jako pilulku pro celebrity. Užitečnost "sebeovládání v prášku" dokazuje i na osudech tisíců "obyčejných" lidí: otců rodin, kteří si odpustili ničivé záskoky se sekretářkami a recepčními, byznysmenů, kteří se nenakazili na exotických "služebních cestách", paniců, kteři neoplodnili své neplnoleté spolužačky, politiků, kteří neopustili své stárnoucí manželky, učitelů, kteří odolali pokušení spát se svými studentkami, i kněží, kteří si odpustili "intimní přátelství" se svými ministranty. Psychologové předepisují ScareKat i v problematických vztazích, aby umožnili vidět mužům jejich patnerky takové, jaké skutečně jsou, a zvážit setrvání ve vztahu pouze na základě míry čistě lidského porozumění.

Proslýchá se, že hlavními reklamními tvářemi české kampaně ScareKatu budou známí a respektovaní umělci, především sbormistr Kulínský a sochař Opočenský.

Ne všichni ovšem vítají ScareKat s jásotem. Odpor proti nové pilulce dočasně spojil i dva tradiční rivaly: liberální feministky a katolickou církev. Kardinál Pock Trey vyhlásil záhadně:

"Bůh stvořil člověka k tomu, aby skrze kříž hříchu nacházel pokoru."

Známá feministická autorka Vivian Ami-Gluc se vyjádřila obšírněji:

"Jedná se o další opresivní úder patriarchální society proti genderové rovnováze, který povede k postupné marginalizaci ženského orgasmu, jakož i feministického diskursu v umění i na akademické půdě. Tento vynález na zcestí přivedené šovinistické vědy je výrazem neurotické fobie ze silných žen, primitivních maskulinních projekcí z dětství a infantilních chlapeckých fantazií o ráji reprezentovaném světem bez vagin."

Dlužno ovšem podotknout, že tato bojovnice za práva žen vydala své prohlášení ještě před zveřejněním oznámení Pfizeru, že podobná pilulka pro ženy je už ve vývoji.

Pfizer důrazně nedoporučuje kombinovat ScareKat s Viagrou.

Tvoření anagramů online

2 komentáře:

  1. Apríl! ScareKat by byl naprostý propadák, protože, jak známo, západní společnost bude zanedlouho skrznaskrz impotentní. Bylo by to jako vrhnout na trh pilulky pro snadnější tloustnutí. Jistě, nějaké říjné výjimky se najdou, ale... jak říká klasik (I. W.): Sex mě nebaví, tato lidová zábava je spíš pro pitomce.

    OdpovědětVymazat
  2. Pilulky pro snadnější tloustnutí bych si tedy rozhodně koupil - kdy už je konečně vynaleznou?

    OdpovědětVymazat