sobota 5. února 2011

Lav-Lav

Lav-Lav: dříve kapela, dnes už jen duo, oproštěné na podstatu - dva lahodné ženské hlasy a silné písničky. Lav-Lav právě dokončili CD, které si můžete poslechnout na serveru Bandzone.

Lav-Lav: Marie Adamová a Lucka Krpalová. Akustická kytara je doprovází z uctivé vzdálenosti, zde mimo záběr.

Čím se Lav-Lav liší od zástupů zpěvulek s kytarou v ruce? Podle mého jednak sympatickým přístupem: je to hudba dospělá a ženská, ale neopírá se o žádný z hloupých, zaběhnutých stereotypů zpěvačky, do kteréžto pasti padají i mnohé talentované hudebnice, neřku-li amatérky. Lav-lav se nesnaží inscenovat image poetických něhulek, přepečlivě nedbalých indie holek, batikovaných hipíček ani rádobyhypnotických femfatálek. Mají odvahu být samy sebou, a tak jde z cesty hlavní důvod, proč autor tohoto přípisu dnes už skoro nic neposlouchá.

Ale o to zas až tak nejde. Jde samozřejmě především o hudbu. Lav-lav nehrají složitě ani neobjevují žádné Mariánské příkopy, ale nabízí něco, co miluju, a co u nás pro samé napodobování Ameriky a vychytávání zvuků nedělá skoro nikdo: silné melodie. Písničky začínají zpravidla nenápadně, ale rozkvétají do nádherných refrénů, zpravidla v hutných, hladce znějících dvojhlasech, které člověka najednou nadnášejí jak kouzelný koberec. Koberec tento navíc po pár posleších přibývá na kouzelnosti.

Však, poslechněte
si to sami.




7 komentářů:

  1. Je to krásná muzika, rozhodně souhlasím! Já už si některé písničky prozpěvuju a po večerech poslouchám znova a znova. Tady v říši je to navíc jako by člověk byl zase na chvilku doma. :-) (A samozřejmě se už taky těším na tu srnečku, která čeká na všechny, kdo si obstarají CéDéčko aj s obalem.)

    OdpovědětVymazat
  2. Holky měly asi dobré učitele, Tomataatakadale..stojí to rozhodně za pozastaveničko..

    OdpovědětVymazat
  3. Ta muzika má něco z Koster, nebo se mýlím?

    OdpovědětVymazat
  4. Taky mi to přijde jak Kostry v sukni.

    OdpovědětVymazat
  5. Jenže Kostry neměly tak dobré refrény! >:-/

    OdpovědětVymazat
  6. Hodně zajímavé. Holkám to šlape, že by inspirace u Koster? :))

    OdpovědětVymazat