středa 23. března 2011

Vychází Crysis 2

Včera vyšla Crysis 2, hra, na které jsem pracoval v Cryteku Frankfurt. Zde je videorecenze serveru IGN, který hře dává 9 bodů z 10 a nazývá ji konzolovou hrou s dosud nejlepším vzhledem. Očekávaný prodej hry se pohybuje mezi čtyřmi a osmi milióny jednotek.

Ve vývojovém týmu hry, která stojí od 45 do 300 Eur (podle edice a platformy) pracovalo zhruba 150-250 lidí. Tým animátorů, ke kterému jsem patřil na pozici senior/principal, měl osm až deset členů. Já osobně jsem pracoval téměř výhradně na pohybech lidí.

Po závěrečném crunchtimu teď ve Frankfurtu nastala doba dlouhých dovolených!

4 komentáře:

  1. Po pořádné práci, pořádná odměna. Crysis mám doma, ale díky nedostatku času se k těm hrám dostávám dosti málo, ale doufám, že ho stihnu dohrát a až dohraju, klidně sdělím svůj názor. Docela jsem se divil, co se týče prodejnosti, tak z jedné strany je pirátořina na PC docela logická, ze strany druhé mě to překvapilo, že se drží až na 3tím místě, a to nám tu PC platformu tak prosazujete a bráníte, a oni na vás takhle.

    OdpovědětVymazat
  2. Mám teorii, že typický snobský PC gamer s nadupanou mašinkou má vztek, že Crysis 2 vyšla na tři platformy a tudíž se už nemůže xboxářům posmívat, že si pořádně zahraje jenom on, jako v případě první Crysis.

    OdpovědětVymazat